Onze praktijk – Tandartspraktijk Bell – Oegstgeest

Tandartspraktijk Bell

Tandartspraktijk Bell is uw tandarts in Oegstgeest voor uitstekende mondzorg. Goede mondverzorging is belangrijk voor een stralende lach en voor uw algehele gezondheid.

Onze praktijk

Professionele tandheelkundige zorg

Wij vinden zorg professioneel als die zorg gericht is op gezondheid en uitgevoerd wordt door een deskundige zorgverlener met volle aandacht, gebruikmakend van de juiste apparatuur. Goede zorg biedt balans tussen esthetiek en functionele noodzaak, tussen korte termijn en lange termijn en tussen kosten en resultaat.

Tandarts Bell voert alle behandelingen uit die in de eerstelijns tandheelkunde thuishoren. Daarvoor is zij opgeleid en volgt zij met regelmaat nascholingsprogramma’s om bij de tijd te blijven. Zij kan dus ook goed beoordelen, welke behandelingen beter bij een specialist thuishoren dan in haar eigen praktijk. Zo verwijst zij patiënten voor beugels en gebitsregulatie naar de beste orthodontisten. Ze werkt samen met kaakchirurgen die implantaten in de kaak zetten, waarna tandarts Bell de kroon op het implantaat maakt en de nabehandeling verzorgt. Standaard endodontologische behandelingen (wortelkanaal) doet zij altijd zelf, maar in geval van bijzonder lastige problematiek verwijst ze patiënten naar de endodontoloog. En hoewel zij regelmatig zelf even wat tandsteen verwijdert, werkt ze voor uitgebreidere mondhygiëne samen met zelfstandige mondhygiënistes.

Duidelijke informatie en begeleiding bij de keuze voor behandeling 

De tandarts doet onderzoek om vast te stellen of er iets mis is met uw gebit en of behandeling nodig is. Daarna zal ze met u overleggen wat de opties voor behandeling zijn. Soms is het heel eenvoudig. Bijvoorbeeld, als u een gaatje in en kies hebt, dan is het goed uit te leggen, dat het belangrijk is voor het behoud van de kies om het gaatje zo snel mogelijk te vullen. Maar soms is het lastiger of zijn er meer opties. Bijvoorbeeld, als er tanden missen, moet u dan kiezen voor een brug of voor implantaten? Een plaatje of een prothese met precisieverankering? Elke behandeling heeft zijn eigen toepassingsgebied (indicatie) met zijn eigen balans van duurzaamheid, functionaliteit, comfort, esthetiek, kosten, enz. Als patiënt heeft u daarbij behoefte aan duidelijke informatie en begeleiding in het maken van de keuzes. Die krijgt u van ons in de vorm van overleg en een duidelijke kostenraming. Zo kunt u samen met ons de goede keuze maken.

Nieuwe patiënten

Wij hebben ons voorgenomen nooit meer patiënten aan te nemen dan het aantal waar wij goed voor kunnen zorgen. Dus zonder gehaaste behandelingen en zonder lange wachttijden voor een afspraak. Daarom nemen wij op dit moment nauwelijks nieuwe patiënten aan. Een uitzondering maken we voor gezinsleden van mensen, die al als patiënt geregistreerd staan.

Soms komt er toch een beetje ruimte voor nieuwe patiënten daarbuiten. Dus als u een tandarts zoekt, belt u gewoon naar de praktijk en dan kunnen we u snel laten weten of er plaats is, of dat we u helaas moeten teleurstellen.